ЈУ Центар за социјални рад “Отвори срце, постани хранитељ”

Центар за социјални рад из Зворника расписао је јавни позив за заинтересоване појединце или породице како би постали хранитељи. Како нам је навео Иван Стевић, директор Центра, осим јавног позива у бројним установама и предузећима су подијелили летке и поставили плакате како би суграђанима објаснили значај хранитељских породица јер је препознато да је ово најбољи вид подршке и за ђецу и за одрасле.

Хранитељство је привремени облик заштите лица без родитељске или породичне заштите, а то могу бити ђеца, млади или старе особе које нису у могућности да живе у својој породици. Само хранитељство је препознато као најадекватнији облик помоћи, али то није усвајање јер се код хранитељства не прекида веза са породицом – рекао је Стевић.

Он је додао да се сви заинтересовани могу јавити у Центар за социјални рад у Зворнику гђе ће добити потребне информације.

– Ми ћемо им додатно објаснити шта је хранитељство, које су обавезе, која је висина мјесечне накнаде за њихов рад, итд. Битно је напоменути да хранитељство није трајни облик смјештаја већ привремени. Оно може престати у случају повратка ђеце у породицу штићеника или престанку споразума уговорених лица са Центром или отказом самог уговора. Као надлежни центар стојимо на располагању нашим суграђанима за све информације о хранитељству сваког радног дана од 07 до 15 часова – закључио је Стевић и поновио слоган јавног позива: „Отвори срце, постани хранитељ“.