Представници Центра за социјални рад учесници едукативне радионице

Центар за промоцију цивилног друштва и партнерске организације одржали су у Зворнику едукативну радионицу и промоцију пројекта „Европска Унија за локалне заједнице“ представницима зворничких институција, јавних установа и предузећа, те невладиних организација.

Аднан Мевић, пројектни менаџер Центра за промоцију цивилног друштва (ЦПЦД), рекао је да имплементатори пројекта „ЕУ за локалне заједнице“, заједно са њемачком партнерском организацијом Хелп, у наредне три године реализују пројекат у вриједности од 1,7 милиона евра.

„Планирана су три пројекта и за Град Зворник, која у потпуности финансира наша организација, а они представљају први корак за успостављање даље сарадње и развој нових пројеката. Настојимо да овим пројектима директно сарађујемо са јавним предузећима, јавним установама и градским властима, да би на тај начин утицали на распоред средстава искључиво локалним заједницама, које настоје унаприједити живот грађана“, нагласио је Мевић.

У наредном периоду сви који су учествовали у радионици имаће прилику да припреме пројекат у максималној вриједности до 10.000 КМ, а три најбоља биће финансирана у оквиру овог програма.