Представници Центра за социјални рад данас су присуствовали осмој Годишњој конференцији социјалног рада

Осма Годишња конференција организовала се 09.11.2023. године у Дому културе Брчко Дистрикт под називом “Савремени изазови и перспективе социјалног рада: очување темељних вриједности људских права, социјалне правде и солидарности у друштву”.

Пленарни дио конференције водио је модератор Жељко Лазаревић а обратили су се др Мирнес Телаловић предјсендик Савеза социјалних радника ФБиХ, мр.сци. Синиша Милић предсједник Скупштине Брчко дистрикт БиХ, др Зијад Нишић градоначелник Брчко дистрикта БиХ, Адиан Делић министар рада и социјалне политике ФБиХ и амбасадор Брајан Агелер шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ.

 

Тема првог панела је била реформа социјалне заштите а модератор је била Санела Пекић. На првом панелу говорило се о тмама: Реформа социјалне заштите “Међународна класификација функционалности “, Позитивно ментално здравље из позиције социјалног рада, Значај и примјена одбранбених механизама код професионалаца у социјалној заштити и Искуства у процесу реформе социјалне заштите у Републици Словенији.

Теме друге панел дискусије биле су: Међуинституционална сарадња система који се бави заштитом дјеце и породица, Одржавање етичких и професионалних стандарда пружања услуга у социјалној заштити и Супервизија у социјалној заштити Републике Српске.

Модератор трећег панела била је Наташа Стеванвоић а теме су биле: Социјалне иновације – нова парадигма у социјалном раду и Социјалној заштити и сигурност и професионални изазови постојеће и надолазеће мигрантске кризе.